Foto: Velimir Brkić ZLU povodu marijanskog mjeseca, u nedjelju, 7. svibnja u crkvi Kraljice Mira, Kraljice Hrvata u Zemuniku Donjem, ženska klapa Kandelora organizira koncert klapa.

Koncert je predviđen kao "a cappella" koncert isključivo marijanskih pjesama, kako bi se na duhovan način obilježio ovaj mjesec i podsjetilo na pjesme posvećene Djevici koje se rijetko čuju u svakodnevnoj liturgiji.

Osim klape Kandelora nastupaju ženske klape Preženca, Peružini i Karmel, mješovita klapa Puntadura te muška klapa Condura i gost iznenađenja.

Klapa Kandelora osnovana je u Zemuniku, u rujnu 2008. godine, a pod trenutnim je vodstvom Maje Maksan. Klapa kao svoj ponajveći uspjeh izdvaja prvo sudjelovanje na 47. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2013. godine (na večeri debitanata), kao i sudjelovanje na Festivalu 2014. godine, a od ostalih uspjeha posebno izdvaja ostvarenu prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na festivalu ženskih vokalnih skupina Hrvatske Žene za Žene u Ivanić Gradu 2014. i 2015. godine, te ostvarenu srebrnu plaketu na festivalu klapa Školjka u Pakoštanima, također 2014. i 2015. godine, kao i drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na Festivalu klapske pisme u Posušju 2015. godine.

Klapa često organizira koncerte u svom mjestu kako bi se zahvalila svojim mještanima, župi i općini Zemunik Donji na potpori koju joj iskazuju.

- Ovim putem zahvaljujemo općini Zemunik Donji te našim sponzorima (Ljekarna Kaštel Farm, Šare d.o.o., Pekara Krišto, Dim i Sol) koji su nam omogućili da realiziramo ovaj koncert, poručile su djevojke iz klape Kandelora.