Kultura i sport

KUD 'Sv.Kata'

  • Napisao/la Općina

KUDNa području Zadarske županije djeluju 43 amaterska kulturno-umjetnička društva s preko 1.100 članova. S puno poleta i zanosa i s jasnim ciljevima, ovom impozantnom broju kao 44. KUD u Zadarskoj županiji pridružio se i zemunički KUD „Sveta Kata“.

Opširnije

Ženska klapa "Kandelora"

  • Napisao/la Općina

Klapa Kandelora osnovana je u mjestu Zemunik pokraj Zadra, u rujnu 2008. godine. Klapa kao svoj ponajveći uspjeh izdvaja prvo udjelovanje na 47. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2013. godine (na večeri debitanata), kao i sudjelovanje na Festivalu 2014. godine, a od ostalih uspjeha posebno izdvaja ostvarenu prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na festivalu ženskih vokalnih skupina Hrvatske Žene za Žene u Ivanić Gradu 2014. i 2015. godine, te ostvarenu srebrnu plaketu na festivalu klapa Školjka u Pakoštanima, također 2014. i 2015. godine, kao i drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na Festivalu klapske pisme u Posušju 2015. godine. Klapa i dalje predano nastavlja svoj rad, u želji očuvanja tradicije, pod vodstvom Maje Maksan.

Trenutni postav:

1. sopran: Lucija Alvir
2. sopran: Ivana Magaš, Vanja Plavčić
1. alt: Marijana Dujak, Maja Paleka, Mateja Šalov
2. alt: Dragica Šestan, Maja Maksan, Ivana Čirjak, Dina Bukvić

Glazbeni voditelj: Maja Maksan

Kontakt email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kontakt broj: Maja Maksan 098 134 3602

www.facebook.com/klapa.kandelora

 

Boćarski klub "Bulin"

  • Napisao/la Općina

BK BulinBoćarski klub "Bulin" osnovan je 2001 godine. Predsjednik kluba: Ivica Šestan

Od osnutka pa do danas klub se natjecao od 3. ŽBL Zadar do 2. HBS lige. Klub se u ovoj sezoni natječe u 1. ŽBL Zadar. Klub ima 30 članova, od toga 18 aktivnih igrača ( 13 seniora i 5 juniora). Važno je napomenuti da je BK Bulin jedan od rijetkih klubova u županiji koji ima toliki broj mladih igrača. Važno je istaknuti da su svi igrači BK Bulin iz Zemunika i svi su učesnici Domovinskog rata.Klub se financira dijelom iz sredstva proračuna Općine zemunik, te velikim dijelom od članarine samih članova kluba i sponzora.

Boćarski klub "Zemunik"

  • Napisao/la Općina

BK ZemunikBoćarski klub "Zemunik" osnovan je 2001 godine. Predsjednik kluba: Marin Šarić

Klub potiče i promiče boćarski šport; organizira natjecanja u boćarskom športu kako službena tako i trofejna; sudjeluje putem svojih članova u tim natjecanjima kao i u drugim natjecanjima u organizaciji saveza; poduzima aktivnosti na omasovljavanju i unapređenju boćarskog športa; djeluje na unapređenju materijalnih, kadrovskih i drugih uvjeta za postizanje najviših športskih dostignuća u boćarskom športu; educira i odgaja svoje članove kroz predavanja, tečajeve, savjetovanja i publikacije za boćarski šport pravilnu primjenu propisa o boćarskom športu; surađuje s drugim klubovima, stručnim i znanstvenim institucijama a sve radi unapređenja svoje djelatnosti; predlaže nadležnim tijelima donošenje propisa i mjera radi razvoja boćarskog športa; obavlja i druge poslove koji su Klubu povjereni na osnovi propisa ili dobrovoljnog i obveznog udruživanja s drugim udruženjima.

Nogometni klub Zemunik

  • Napisao/la Općina

NK Zemunikpredsjednik: JOSO RAPAN , trener: MILIVOJ KRNČEVIĆ , tajnik: TOMISLAV ĆURKOVIĆ , blagajnik: BOBI ŠESTAN

Klub je osnovan radi obavljanja sportskih nogometnih djelatnosti, sudjelovanja u natjecanjima u nogometu, promicanju sportske rekreacije i unapređenja nogometnog sporta. Cilj NK “Zemunik” je okupljanje ljubitelja nogometnog sporta. Zadaće Kluba su da svojim radom pridonosi: - popularizaciji nogometnog sporta, - razvijanju sportskih navika (urednost, točnost, ustrajnost itd.), - natjecanju u pripadajućim ligama nogometa i postizanju što boljih rezultata, - njegovanju načela olimpijskog pokreta i pravila sporta.